Ritmusváltás


Egy ideje gondolkodom azon, hogy jó volna nem belehalni abba munka mennyiségbe, mint ami mostanában körbevesz. Misi mókus fogaira is vethetnénk a keresztet annyira kemény: pontosnak, precíznek, nagyon update-nek lenni. Nem késni melókkal, meg számlázni időben, meg reagálni akkor amikor igazán fontos…  Néha mennek ezek de valójában valamiféle örvénybe és rohanásba kezdek pörögni. Érted? Úgy mint egy mókuskerékben.
Szóval ez az agyzsibbasztó ritmus visz egy ideje. Kb 5–6 éve, lehet hogy több, sőt lehet hogy mindig is ilyen volt. Mindegy! Nem tudom. És aztán valamiféle csoda folytán ez a szarság segített megérteni dolgokat. És valami szokatlan ritmusra lettem érzékeny. 
Egyébként az ügyfeleim is rohannak. Pont úgy, mint én. Persze, odajut aztán az ember, egyszercsak elvégzi a feladatot és mindenki megkapja azt amire szerződött. Ami számomra tök nagy siker.
Gluténmentes kenyér is kerülhet az asztalra. Amiért cserébe elfogadható minőségben végzem a munkámat. De a rohanás… Na, az semmi jót nem hoz magáva
Kb 15-18 ügyféllel dolgozom. Van köztük kicsi, nagy, meg nagyobb, félig-osztrák félig nagy cég, meg egyéni vállalkozó, aki a bürokrácia körül sepreget morzsákat magának. Sőt! Van ékszeres is. Hoppá!
A KATA-mat kilövöm idén. Ez lesz az első olyan évem, amikor túllépem ezt a határt. 7 éve vagyok egyéni vállalkozó. Most 41-nél áll a szamlazz.hu-s összegyenlegem. Letekertem az aljára és hát megnéztem. (Mínuszolható persze a “szívességi dokumentáció”, de az nálam 10%-nál nem több.)
És képzeld
A ritmus meg a stb miatt, arra jutottam, hogy az elkövetkezendő három hónapban átszervezem a vállalkozásomat.
Két nyomos okom van rá: 
szeretném nem csak meglátni, hanem meg is ismerni az unokáimat
olyanfajta vállalkozást szeretnék vinni, ami a megélhetésen túl örömöt is hordoz.
Az erősen tejelő vállalkozást azt hiszem nem is tudnám jól kezelni. Bár azt se gondoltam volna, hogy ott lehetek valamikor, ahol most vagyok. Érted? 
Ezekről szeretnék beszámolni
Koncepció születik
Design + motion
Fejlesztés
Eredmények vagy mik
Ha érdekel, akkor tudod mit kell tenned.
––––––––––––––––––––––––
Baráth Tamás / ph03
Végzettségeim szerint szociális munkás és grafikus. 
Mind a két területen 10+os tapasztalattal. Jelenleg vállalkozásfejlesztésben tevékenykedem. Gondoltam, ide írom, hogy digitális eszközökkel, mert ez olyan megnyerően hangzik.
Aztán, arra gondoltam, hogy nem kell olyan sokat aludnunk és el is fogynak a világból azok az eszközök, melyekre nem digitális eszközként tekinthetünk.
Feleségemmel négy gyermeket nevelünk, jelenleg nem Magyarországon. 

Related posts